LÁSZLÓ MADÁRKERT

EGZOTIKUS GERLÉK, FÁCÁNOK, NAGYPAPAGÁJOK

 

 

A fácánok tartása

 

A fácán röpdék méretei eltérőek,attól függ milyen fajtájú a tartani kívánt madár.  A kisebb termetü fácánoknak 4-6 nm-es volier elég,de vannak nagyobb hely igénnyel rendelkező madarak , akiknek 10-12 nm -re van szükségük.                                                                                                                               

Ajánlott 25-30cm -es lábazat készítése,majd ennek tetejére ültessük rá a hálót, ami 2-2,5 cm - es lyukbőségű.  Ennél nagyobb lyukbőségnél a verebek bejutnak a volierbe, és félő hogy behurcolnak valamilyen betegséget.  Az alját fedjük be kb.10-15 cm homokkal.                                

A madarainknak szükségük van fedett, három oldalról védett részre, ami alá beszerelhetjük az ülőrudjukat, az éjszakát ugyanis mindíg az ülőrúdon töltik.Igy  nincsenek kitéve az időjárás hirtelen változásának.                       

A röpdét otthonosabbá tehetjük ha örökzöld cserjét ültetünk bele,ami azt a célt is szolgálja,hogy a madarunk  elbújhasson ,ha szükségesnek találja. Az egyik fedett sarok oldalához támasszunk  falemezt vagy nádszövetet, hogy ide készíthesse a fészkét.

Takarmányozásuk : galamb keverék, ami  kukorica, búza,árpa, fekete napraforgó, repce,köles félék keveréke,  valamint  pulykatáp.                        Zöld eleséget ,hetente 2-3 szor igényelnek, ami állahat különféle szezonális gyümölcsökből , zöldségekből, de a kertből kikerülő      gyomnövényeketis   szívesen   fogyasztják.                                                                                           Télen a szükséges vitaminokat , sárgarépával, almával,édes és vöröskáposzta valamint kelkáposzta reszelékével biztosítjuk.

 

nyergesfacan_tojo.jpg

 

sarga_arany_facan.jpg

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 54
Heti: 333
Havi: 1 171
Össz.: 224 065

Látogatottság növelés
Oldal: Fácánok tartása
LÁSZLÓ MADÁRKERT - © 2008 - 2019 - laszlo-madarkert.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: oxitetraciklin baromfinak - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »